در این نوشته می خوانید:
مشکل کجی آلت تناسلی یا بیماری پیرونی (Peyronie’s Disease) یک بیماری از نوع ناتوانی جنسی آقایان است که در مردان اتفاق میافتد. در این بیماری شاهد ایجاد مشکلات بسیاری برای آقایان، مخصوصاً جوانها هستیم که باید بهسرعت معاینه شده و مورد بررسی قرار بگیرد تا این مشکل برطرف شود. این بیماری به قاتل خاموش نعوظ در آقایان شهرت داشته و خطرناک است؛ به این دلیل که در برقراری رابطه جنسی مشکلات زیادی را ایجاد میکند. همچنین اگر بیماری پیرونی درمان نشود یا اقدامات لازم دیرتر صورت پذیرد، مشکلات بسیاری نظیر ناتوانی جنسی را به همراه خواهد داشت.
بیماری پیرونی چیست؟
بیماری پیرونی یک بافت اسکار فیبری است که روی آلت تناسلی آقایان به وجود میآید. در این بیماری نعوظ بسیار دردناک بوده که باعث ایجاد خمیدگی و انحنا میشود. این بیماری با درد همراه است که تجربه یک رابطه جنسی مفید را از فرد سلب خواهد کرد. با بروز بیماری پیرونی شاهد ایجاد استرس و اضطراب در آقایان هستیم که همین موضوع نگرانکننده است. این بیماری بهبود نیافته است و امکان بدتر شدن آن نیز وجود دارد که بهتر است دراسرعوقت نسبت به درمان آن اقدام کرد. با مراجعه بهموقع به پزشک مربوطه میتوان از بسیاری از مشکلات نظیر کوتاهتر شدن آلت تناسلی، درد و… جلوگیری کرد. همچنین در برخی از شرایط بسیار نادر، ممکن است این بیماری به طور خودبهخود از بین برود.
دلیل اصلی ایجاد بیماری پیرونی مشخص نبوده؛ اما این احتمال وجود دارد که واردشدن ضربه به آلت تناسلی سبب بروز این بیماری در آقایان شود. این ضربه در حالت نعوظ وارد شده که معمولاً در افرادی که رابطه جنسی خارج از عرف داشتهاند بیشتر اتفاق افتاده است. مستندات نشان دادهاند که بیماری پیرونی از 50 سالگی به بعد اتفاق افتاده؛ اما در حال حاضر شاهد بروز این بیماری در افراد در سنین 30 تا 40 سال هستیم.
علائم بیماری پیرونی
بیماری پیرونی بسیار ناگهانی بروز مییابد که با مشاهده علائم زیر میبایست دراسرعوقت به پزشک مراجعه کرد.
- خمشدن بیش از حد آلت تناسلی
- ایجاد مشکل در نعوظ
- ایجاد تودههایی نواری یا صاف در زیر پوست آلت تناسلی
- کوتاهتر شدن آلت تناسلی
- باریکتر شدن آلت تناسلی
- ایجاد فرورفتگی در آلت تناسلی
- ایجاد درد و ناراحتی در هنگام نعوظ و در حالت عادی
عوارض بیماری پیرونی
زمانی که این بیماری بروز مییابد، عوارض و مشکلات بسیاری را با خود به همراه دارد. یکی از مشکلات مهم و اساسی، ایجاد مشکل در برقراری رابطه جنسی است که باید آن را درمان کرد تا از بروز مشکلات دیگر جلوگیری به عمل آید. یکی دیگر از موارد، مشکلات مربوط به نعوظ بوده؛ به این صورت که در این شرایط رسیدن به نعوظ یا حفظ و ماندگاری نعوظ دشوار میشود. باتوجهبه اینکه این بیماری در شکل ظاهری آلت تناسلی تغییری به وجود میآورد یا در برقراری ارتباط و رابطه جنسی مشکل ایجاد میکند، شاهد ایجاد اضطراب و استرس در این افراد هستیم.
مشکل اساسی دیگر و البته مهم، بچهدارشدن این افراد است؛ چراکه امکان برقراری رابطه جنسی مناسب وجود ندارد. از دیگر عوارض بیماری پیرونی، کمشدن طول آلت تناسلی است که مشکلساز خواهد بود. همچنین وجود درد و ناراحتی در این بیماری، از دیگر عوارضی است که افراد را آزردهخاطر میکند.
عوامل خطرساز بیماری پیرونی
واردشدن ضربه نیز همواره به بیماری پیرونی منجر نمیشود و اگر این ضربه آهسته باشد امکان ابتلا به بیماری بسیار کم است؛ اما برخی از موارد باعث ایجاد زخم میشوند که در نهایت بافت اسکار به وجود میآید. این موارد به شرح ذیل هستند:
- سن: معمولاً این بیماری در افراد در سنین 50 تا 60 بروز مییابد؛ اما بروز این مشکل در همه رده سنی امکانپذیر است. انحنا آلت در جوانان طبیعی بوده و جای نگرانی نیست و وجود مقداری انحنا در آلت تناسلی این افراد مشکلی ایجاد نکرده و نشانه بیماری پیرونی نیست.
- مشکلات بافت همبند: مشکلات بافت همبند مانند ایجاد یک توده طناب شکل و ضخیم در کف دست است که سبب جمعشدن انگشتان به سمت کف دست میگردد. افرادی که این مشکل را دارند معمولاً به بیماری پیرونی مبتلا میشوند.
- وراثت: اگر کسی از اعضای خانواده شما مانند پدر یا برادر، به این بیماری مبتلا شده باشد، امکان ابتلا شما نیز وجود خواهد داشت.
- سیگارکشیدن، ابتلا به بیماری پروستات و جراحی آن و… از دیگر مواردی هستند که از عوامل خطرساز این بیماری به شمار میروند.
- دیابت، فشارخون بالا و کلسترول بالا نیز میتوانند در بروز این بیماری مؤثر باشند.
نکات مهم در مورد بیماری پیرونی
بهتر است که نکات مهم و اساسی در رابطه با بیماری پیرونی را مورد بررسی قرار دهید و به آنها توجه کنید. این نکات به شرح زیر هستند:
- برای جلوگیری از بروز این بیماری بهتر است که از ورود هر ضربه به آلت تناسلی جلوگیری کنید.
- باید از وضعیتهایی که در زمان برقراری رابطه جنسی باعث میشوند تا به آلت تناسلی ضربه وارد شود، دوری کنید.
- اگر ضربهای به آلت تناسلی شما وارد شد و در پی آن شاهد خونمردگی و کبودی بودید بهتر است هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.
- در بیماری پیرونی کوتاهشدن آلت تناسلی و انحنا بهصورت صعودی بوده و افزایش مییابد.
- برخی از مشکلات مثل کوتاهشدن آلت تناسلی یا بافت اسکار از بین نمیروند و باقی میمانند؛ اما دردی که در زمان نعوظ ایجاد میشود پس از مدتی از بین خواهد رفت.
- بیماری پیرونی سه مرحله اساسی دارد. بهترین زمان برای کسب بهبودی کامل و رفع مشکلات، مرحله زودرس است.
- اگر در زمان نعوظ با درد همراه شدهاید حتماً به پزشک مراجعه کنید؛ چراکه احتمالاً در مرحله زودرس قرار دارید و میتوانید آن را کنترل نمایید.
سوالات متداول
برخی از سؤالات که در رابطه با بیماری پیرونی مطرح میشوند به شرح زیر هستند:
در چه سنی امکان ابتدا به پیرونی وجود دارد؟
معمولاً از سن 50 سالگی به بالا شاهد بیماری پیرونی هستیم؛ اما در برخی از افراد در بازه سنی 30 تا ۴۰ساله نیز این بیماری بروز مییابد.
آیا بیماری پیرونی خطرناک است؟
بله؛ این بیماری را با نام قاتل خاموش میشناسند و امکان برقراری رابطه جنسی و همچنین بچهدارشدن را از فرد سلب میکند.
آیا این بیماری با درد همراه است؟
بله؛ در زمان نعوظ شاهد ایجاد درد هستید که گاهی در خارج از نعوظ نیز درد را احساس خواهید کرد.
در چه مرحلهای بهتر است به پزشک مراجعه کنیم؟
زمانی که در حالت نعوظ دردی را احساس کردهاید باید در اسرعوقت به پزشک مراجعه کنید؛ چرا که در مرحله زودرس قرار دارید.
سخن پایانی
بیماری پیرونی که در افراد بالای 50 سال بروز مییابد، مشکلات زیادی را به همراه دارد؛ اما در حال حاضر شاهد بروز این بیماری در میان افراد 30 تا ۴۰ساله نیز هستیم. دلیل اصلی بروز این بیماری مشخص نبوده؛ اما گفته میشود که به دلیل واردآمدن ضربه به آلت تناسلی مردان این بیماری رخ خواهد داد. در نتیجه باید از واردآمدن ضربه جلوگیری کرده و همچنین در زمان برقراری رابطه جنسی بهتر است از قرارگیری در موقعیتهای اینچنینی (واردشدن ضربه به آلت تناسلی) دوری کنید. اگر در زمان نعوظ دردی را احساس میکنید، آن را نادیده نگیرید و سریعاً به پزشک مربوطه مراجعه کنید؛ چراکه ممکن است این بیماری در مرحله زودرس باشد و درمان این بیماری با سرعت بیشتری صورت پذیرد.
مطالعه مقالات زیر نیز به شما پیشنهاد میشود:
ثبت ديدگاه