سکس و رابطه جنسی یکی از مهم‌ترین نیازهای یک زوج بوده و افراد برای انجام آن، نیازمند سلامت جسمی هستند. اگر هر یک از زوجین در این باره با مشکلی (روانی یا جسمی) مواجه ‌باشند، مستقیماً بر رابطه‌ آنها تاثیرگذار خواهد بود. توجه داشته باشید یکی از مسائلی که مردان و زنان در رابطه‌ جنسی با آن مواجه هستند و بر اعتمادبه‌نفس آنها اثر سوء می‌گذارد، زود انزالی بوده که قابل درمان است. زود انزالی به معنای مشکل حفظ نعوظ در مزدان برای زمان خاصی است. در اکثر تعاریف، اگر کمتر از یک دقیقه انزال اتفاق بیفتد، آن مرد را زود انزال می‌گویند. این موضوع، سبب بروز مشکلات بسیاری برای زوجین می‌شود که یکی از آنها، ارضا نشدن همسر در رابطه‌ جنسی است. متاسفانه، افرادی که دچار زود انزالی هستند، از برقراری رابطه‌ جنسی لذت نمی‌برند. در صورت مواجهه با این عارضه می‌بایست با اگر با یک متخصص اورولوژی مشورت نمایید. البته راهکارهای خانگی برای درمان زود انزالی و بهبود آن نیز موثر خواهند بود.

زود انزالی چیست؟

قبل از هرچیز لازم است بدانید که به چه حالتی در بدن زود انزالی می‌گویند؟ به دفع مایع منی از بدن انزال گفته می‌شود. زود انزالی Premature ejaculation (PE)، به حالتی اطلاق می‌گردد که انزال زودتر از زمانی اتفاق افتد ‌که یک مرد یا همسر وی در رابطه‌ جنسی خواستار آن هستند. در واقع مشکلات انزال در آقایان به سه نوع تقسیم می‌شوند.

نمی‌توان برای زمان رابطه‌ جنسی و انزال، مدت زمان دقیقی را مشخص کرد؛ گراکه این موضوع به میل و قدرت زوج در هنگام رابطه‌ جنسی بستگی دارد؛ اما براساس تحقیقات انجام ‌شده، متوسط زمان انزال ۵ دقیقه و نیم است. در نهایت زوجین تصمیم می‌گیرند که رابطه‌ جنسی آنها و زمان انزال چه مدتی به طول انجامد. البته، مواردی مانند سروتونین و سن نیز بر زود انزالی اثرگذار هستند. سروتونین در انزال زودرس موثر است. این ماده‌ طبیعی در بدن انسان وجود داشته که توسط عصب‌ها ایجاد می‌شود. هنگام انزال مقدار سروتونین در مغز افزایش می‌یابد.

اگر مقدار سروتونین کم باشد، زمان انزال نیز کوتاه خواهد شد و سبب انزال زودرس می‌گردد. زود انزالی در هر سنی اتفاق خواهد افتاد؛ اما افزایش سن می‌تواند نقش بیشتری در بروز آن داشته ‌باشد. در سال‌های گذشته، اختلال در عملکرد جنسی مردان بیشتر از قبل شناخته شده و فهم بهتری از مشکلات ناشی از آن برای عموم به وجود آمده است. زود انزالی یکی از مشکلات رایج جنسی در مردان بوده که سبب بروز علائم ثانویه مانند پریشانی، خجالت، اضطراب و افسردگی می‌گردد؛ اما قابل درمان است.

زود انزالی چیست؟

زود انزالی چیست؟

درمان مشکلات زود انزالی

همان‌طور که بیان گردید زود انزالی به سادگی قابل درمان بوده و به سرعت می‌توان از این عارضه رهایی یافت. گاهی اوقات زود انزالی به‌دلیل مسائل روانی متعدد و پیچیده‌ روزمره به ‌وجود می‌آید که درمان‌های پیشرفته‌تری نیز دارد. زود انزالی و درمان آن از مسائل مهم روابط جنسی به شمار می‌روند. برای اینکه از بهترین درمان‌ بهره‌مند شوید، حتماً به متخصص اورولوژی مراجعه نمایید. درمان زود انزالی در مردان و زنان، از تفاوت‌ها و شباهت‌هایی با یکدیگر برخوردار است که با آناتومی بدن مرتبط می‌شود. دقت لازم را داشته ‌باشید که روند درمان می‌تواند زمان‌بر باشد. درمان‌های روانشناختی، رفتار درمانی و دارو مهم‌ترین موارد در درمان زود انزالی به حساب می‌آیند.

این مطلب را نیز از دست ندهید:  برای درمان اختلال نعوظ چه کنیم؟

یوگا و درمان زود انزالی

اگر زود انزالی شما را از رابطه جنسی لذت‌بخش محروم کرده، به محض رخداد چنین اتفاقی آن را جدی بگیرید؛ چراکه اگر هرچه سریع‌تر درمان را آغاز نمایید، بهتر و زودتر به نتیجه مطلوب دست می‌یابید و رنج کمتری را متحمل خواهید شد. با مراجعه زودهنگام به پزشک اورولوژی و تغییر در سبک زندگی می‌توانید به مداوای زود انزالی خود کمک کنید. علاوه‌بر این، انجام حرکات یوگا نیز بسیار تاثیرگذار و مفید است و مسیر رسیدن به نتایج بهتر را تسهیل می سازد. تمرینات یوگا شامل حرکات فیزیکی و ذهنی خاصی در راستای رسیدن به سلامتی بیشتر می‌شوند.

یوگا به شما کمک می‌کند تا بر بدن خود کنترل بیشتری داشته باشید و در حذف استرس و اضطراب که اصلی‌ترین دلایل زود انزالی محسوب می‌شوند، بسیار کمک‌کننده خواهد بود. حرکات متنوع یوگا به تقویت عضلات لگن کمک می‌کنند و سبب می‌گردند تا بتوانید نظارت بیشتر بر عضلات در قسمت اندام تناسلی انجام دهید. برخی از تمرینات ورزشی می‌توانند عضلات کف لگن را تقویت نموده و در کاهش زود انزالی مفید باشند.

برای انجام عضلات کف لگن، روی عضلاتی تمرکز کنید که برای قطع ادرار در میانه‌ جریان ادرار از آن‌ها کمک می‌گیرید. عضلات کف لگن، عضلاتی هستند که برای نگهداشتن گاز معده یا مدفوع از آنها استفاده می‌شوند. می‌توانید با ماهیچه‌های کف لگن تمریناتی را در حالت ایستاده، نشسته یا درازکش انجام دهید.

بادا کوناسانا (Baddha Konasana)

بادا کوناسانا یا حرکت پروانه خونرسانی را به لگن، نواحی پشت بدن و شکم افزایش می‌دهد. این تمرین یکی از حرکات بازکننده عضلات پایین تنه محسوب می‌شود و برای افرادی که دچار مشکل زود انزالی شده‌اند و از آن رنج می‌برند، بسیار مفید خواهد بود. علاوه‌بر این، حرکت بادا کوناسانا در مداوای ناباروری و رفع احساس درد و سنگینی در بیضه نیز مفید است. مراحل انجام این حرکت به شرح زیر هساتد.

  • ابتدا روی زمین بشینید و کمر را صاف نگهدارید. با خم کردن زانوها، کف پاها را به یکدیگر بچسبانید.
  • سپس هر دو پای خود را با دست نگهدارید. تلاش کنید تا جای ممکن پاشنه پاها را به سمت لگن هدایت نمایید.
  • در تلاش باشید تا بدون لرزش در بدن، زانوها را به بالا و پایین ببرید، دقیقاً مانند پروانه‌ای که در حال بال زدن است.

این حرکت را حتماً روزانه 2 الی 3 مرتبه و هر بار حداقل 3 دقیقه انجام دهید. انجام حرکت پروانه‌ای با معده خالی بهتر است؛ اما برخی از افراد نیز بر این باورند که در زمان‌های دیگر نیز می‌توان برای انجام این تمرین اقدام کرد.

درمان مشکلات زود انزالی

درمان مشکلات زود انزالی

دانور آسانا (Dhanurasana)

دانور آسانا که نام دیگر آن حرکت کمان است، باعث افزایش خونرسانی به عضلات پشت و شکم انسان می‌شود. از این حرکت برای تحریک اندام‌های تولید مثل در زنان و مردان بهره می‌برند. همچنین، حالت دانور آسانا می‌تواند در برطرف کردن استرس، اختلالات کلیوی و از بین بردن زود انزالی مردان بسیار موثر و مفید باشد. برای انجام این حرکت طبق اصول زیر عمل کنید.

  • روی شکم بخوابید و همزمان با نفس عمیق، زانوها را خم کنید و به سمت بالا بیاورید.
  • حال دست‌ها را به سمت عقب ببرید و مچ پا را با دست موافق را بگیرید و تا جایی که می‌توانید به سمت خود بکشید تا بدن به شکل یک کمان شود.
  • در این حالت تنها قسمت بدن که با سطح زمین در تماس بوده، شکم است. احتمالاً زمانی که برای اولین بار این حرکت را انجام می‌دهید، برایتان کمی سخت خواهد بود؛ اما در صورت تمرین بیشتر، این حرکت را راحت‌تر انجام خواهید داد.
  • وقتی زانوها را به بالا می‌کشید سر را به سمت بالا بگیرید. تمامی وزن بدن را روی شکم قرار دهید. زمانی که موفق به انجام این حرکت به‌صورت کاملاً صحیح شده‌اید، بدن را برای 30 ثانیه در همان حالت نگهدارید.
  • در طول انجام حرکت دانور آسانا به‌صورت طبیعی نفس بکشید و در تلاش باشید تا حالت خود را حفظ کنید.
  • این حرکت را 3 بار و به‌صورت پشت ‌سر هم انجام دهید و هر بار بعد از انجام تمرین 1 دقیقه استراحت کنید. می‌توانید از سایر آساناهای یوگا در فاصله استراحت این تمرین نیز استفاده نمایید. روزی 2 الی 3 مرتبه برای انجام تمرین اقدام فرمایید.
دانور آسانا (Dhanurasana)

دانور آسانا (Dhanurasana)

ساروانگ آسانا (Sarvangasana)

در وضعیت ساروانگ آسانا همه قسمت‌های بدن به شانه‎ها تکیه می‌کنند. این حرکت منجر به تقویت عضلات شکم و لگن می‌شود و خونرسانی را در اندام‌ها افزایش می‌دهد. علاوه‌بر این، ساروانگ آسانا در رفع درد و مشکلات نخاعی بسیار مفید خواهد بود. بهتر است این حرکت آسانا را با نظارت یک مربی یوگا انجام دهید. مراحل انجام آن به شرح زیر هستند.

  • در ابتدا به پشت دراز بکشید و پاها را 60 درجه از سطح زمین به بالا بلند کنید. توسط دست‌ها کمر و باسن را به سمت بالا بکشید تا بدن کاملاً در حالت عمودی قرار گیرد.
  • اکنون بدون خم شدن زانوها پاها را به سمت بالا بکشید.
  • پاها را کنار یکدیگر قرار دهید و ستون فقرات را صاف نگهدارید.
  • از دست‌ها برای نگهداشتن و بالا بردن کمر کمک بگیرید و تمام وزن بدن را روی شانه‌ها بیندازید.
  • وقتی حرکت را به‌طور کامل انجام داده‌اید، 30 ثانیه در همان حالت بمانید و بعد خیلی آرام و به ترتیب کمر، باسن و پاهای خود را پایین بیاورید.
  • در روزهای اولیه، این حرکت را تنها روزی یک بار انجام دهید و کم‌کم دفعات تمرین را بیشتر کنید. یادتان باشد که ساروانگ آسانا را 3 الی 4 ساعت پس از وعده غذایی و با معده خالی انجام بدهید.
ساروانگ آسانا (Sarvangasana)

ساروانگ آسانا (Sarvangasana)

اوتانا پاداسانا (Uttana Padasana)

اوتانا پاداسانا یا پاهای کشیده بهترین تمرین برای برطرف ساختن مشکلات مربوط به معده و شکم است و باعث تقویت اندام شکمی و همچنین عضلات پشت و لگن می‌شود و در درمان انزال زودرس بسیار مفید خواهد بود. این حرکت کارایی اندام تولید مثل را بهبود می‌بخشد و کمردرد را نیز مداوا می‌کند. اوتانا پاداسانا به روش زیر قابل انجام است.

  • به پشت دراز بکشید و دست را کنار بدن قرار دهید. کف هر دو دست را کاملاً روی زمین بگذارید تا هنگام انجام حرکت بتوانند تعادل بدن شما را حفظ کنند.
  • همزمان با بازدم و بدون خم ‌شدن زانو یا مچ پا، به آرامی پاهایتان را با زاویه بین 45 تا 60 درجه از سطح زمین به سمت بالا بیاورید.
  • در حدود 20 الی 30 ثانیه در این حالت بمانید و سپس به ‌آرامی پاها را پایین آورید.
  • در هنگام انجام این تمرین به‌صورت طبیعی و عادی نفس بکشید.
  • اوتانا پاداسانا یکی از آساناهای آسان در یوگا است که برای رفع مشکل انزال زودرس استفاده می‌شود. در هر بار این حرکت را 5 الی 8 مرتبه پشت سر هم تکرار کنید و اگر این حرکت را یک بار صبح و یک بار شب انجام دهید برای بهبود زود انزالی بهتر عمل خواهد کرد.
اوتانا پاداسانا (Uttana Padasana)

اوتانا پاداسانا (Uttana Padasana)

برهماچاری آسانا (Brahmacharyasana)

برهماچاری آسانا به معنای خویشتن‌داری و پارسایی است و در مداوای زود انزالی مردان راه ‌حل بسیار موثری شناخته می‌شود. این آسانا با افزایش خونرسانی به نواحی شکمی و لگنی زود انزالی را کاهش می‌دهد و برای تقویت عضلات تناسلی به ‌کار می‌رود. مراحل این حرکت به ترتیب زیر هستند.

  • ابتدا روی یک تشک یوگا به حالت دوزانو بنشینید.
  • به ‌شکلی بشینید که سر زانوها در جلوی بدن و نزدیک به یکدیگر قرار بگیرند و پنجه‌ها در پشت بدن و در جهت مخالف و به سمت بیرون باشند.
  • حال بدن را در جای خالی بین پاها پایین آورید تا باسن روی زمین قرار بگیرد.
  • به مدت 30 ثانیه در این حالت باقی بمانید و به ‌آرامی بدن را به سمت بالا بکشید و پاها را از یکدیگر باز کنید.
  • یک بار صبح و یک بار شب و هر بار 5 الی 6 مرتبه به‌صورت پشت ‌سر هم حرکت برهماچاری آسانا را تکرار کنید.
برهماچاری آسانا (Brahmacharyasana)

برهماچاری آسانا (Brahmacharyasana)

گاروداسانا (Garudasana)

گاروداسانا که به حرکت عقاب نیز شهرت داشته، در تقویت لگن، باسن و عضلات ران که باعث کنترل بر انزال و اندام تناسلی می‌شوند به شدت تاثیرگذار است و منجر به افزایش جریان خون در اندام تولید مثل می‌گردد. با انجام روتین این تمرین عضلات شانه و بازوها نیز تقویت شده و درد مفاصل نیز کاهش می‌یابد. برای انجام وضعیت عقاب مراحل زیر را انجام دهید.

  • صاف بایستید.
  • زانوی پای چپ را خم کنید و به سمت بالا آورید و آن را آن را به شکلی که در تصویر مشاهده می‌کنید، دور پای راست بپیچید. در این حالت باید زانوی پای راست را نیز خم کنید.
  • زمانی که از تعادل کامل برخوردار بوده‌اید، آرنج‌ها را خم کنید و دست‌ها را به جلوی بدن بیاورید. آرنج راست را به سمت داخل بازوی چپ ببرید و مانند آنچه در تصویر مشاهده می‌کنید، انگشت‌ها و مچ دست راست را بچرخانید تا کف دست‌ها به یکدیگر برخورد نمایند. در این موقعیت دست چپ کاملاً دور دست راست پیجیده است.
  • سعی کنید که در حدود 10 الی 15 ثانیه در این حالت بمانید و به ‌آرامی دست‌ و پا را باز کنید و بایستید.
  • 6 الی 8 مرتبه گاروداسانا را با فواصل کوتاه انجام دهید. در تلاش باشید تا در هر صبح و هر شب این حرکت را تمرین کنید.
این مطلب را نیز از دست ندهید:  نقش تغذیه در افزایش سطح تستوسترون و میزان اسپرم

سوالات متدوال

روش‌های درمان زود انزالی کدام هستند؟

 زود انزالی از چند راه‌ حل درمانی برخوردار است که بعضی از آنها شامل انجام ورزش‌های تقویت کف لگن، مصرف برخی از داروها، درمان‌های روانشناختی و درمان‌های خانگی می‌شوند.

زود انزالی به چه حالتی گفته می‌شود؟

هنگامی که دفع مایع منی از بدن یا به ارگاسم رسیدن در مرد زودتر از موقعی که باید، اتفاق افتد را زود انزالی می‌گویند.

چرا زود انزالی مردان رخ می‌دهد؟

زود انزالی در مردان دلایل متعددی دارد که از جمله آنها می‌توان به موارد حساس ‌بودن بیش از حد حالت تناسلی، مشکلات آناتومیکی، مشکلات روانی و عدم بالانس هورمونی اشاره کرد.

آیا درمان زود انزالی به روش خانگی ممکن است؟

در رابطه با درمان زود انزالی به روش خانگی می‌توان از قرار گرفتن در پوزیشن‌های مناسب، ورزش کگل و مصرف داروهای گیاهی توصیه ‌‌شده در طب سنتی استفاده کرد.

سخن پایانی

خوشبختانه، زود انزالی قابل درمان است و با حرکات ورزشی می‌توان آن را برطرف کرد. دقت داشته باشید که حرکات آسانای یوگا مانند ورزش‌های سرعتی نیستند و انجام دادن صحیح آنها، به معنای سرعت در انجام حرکات نیست. برای انجام درست آساناها دقت نمایید که حرکات را درست انجام دهید و خود را در وضعیت مناسب نگهدارید. تمرین‌های حرکتی زود انزالی بدون عوارض جانبی هستند. همچنین این موارد در صورتی می‌توانند کمک‌کننده باشند که با متخصص اوروژی مشورت نمایید و قبل از هر اقدامی علت اصلی زود انزالی را بیابید.

0/5 (0 نظر)