ویروس HPV شایع‌ترین و رایج‌ترین عفونت مقاربتی بوده که به‌دلیل ارتباط مستقیم دو فرد با یکدیگر و از راه‌های اندام تناسلی، گلو و دهان انتقال می‌یابد. در صورت عدم کنترل این ویروس، شاهد به وجود آمدن زگیل تناسلی و بعضاً سرطان مقعد و دهانه رحم خواهیم بود. برای پیشگیری از ابتلا به سرطان رحم و زگیل تناسلی، تزریق واکسن گارداسیل بسیار حائز اهمیت است. همچنین با تزریق این واکسن بدن فرد نسبت به ویروس HPV نیز مقاوم می‌شود. این واکسن به‌طور 100% تاثیر مثبتی داشته و سبب کاهش چشمگیر میزان ابتلا به سرطان رحم در کشورهایی شده که از آن استفاده می‌کنند. استفاده از این واکسن‌ها منجر به ایجاد مصونیت اکتسابی در بدن شده و در صورت تماس با ویروس در آینده، احتمال بیماری را کاهش می‌دهد.

معرفی واکسن گارداسیل

انجام واکسیناسیون گارداسیل برای دختران و پسران نوجوان به ‌منظور پیشگیری از عفونت‌ها و انتقال ویروس به دیگران توصیه می‌شود. همچنین تزریق این واکسن برای نوجوانانی که هنوز هیچ تماس جنسی برقرار نکرده نیز توصیه می‌گردد؛ چراکه پیشگیری در این دوران اهمیت بسیاری دارد. همچنین به یاد داشته باشید که واکسیناسیون گارداسیل تنها یکی از راه‌های پیشگیری بوده و به تنهایی نمی‌تواند عفونت را از بین ببرد. استفاده از روش‌های دیگر برای کاهش انتقال ویروس به دیگران نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است.

معرفی واکسن گارداسیل

معرفی واکسن گارداسیل

در این میان گارداسیل 9 که با نام واکسن گارداسیل خارجی شناخته می‌شود، از جدیدترین انواع واکسن به حساب می‌آید که از بدن در برابر 9 نوع 6، 11، 16، 18، 31، 33، 45، 52، 58 ویروس HPV محافظت می‌کند. در بین آن‌ها HPV 16 و 18 بسیار پرخطر هستند و سبب بروز سرطان دهانه رحم و واژن خواهند شد. همچنین ویروس‌های 6 و 11 HPV که بسیار رایج نیز بوده‌اند، به‌صورت زگیل تناسلی بروز می‌یابند.

این مطلب را نیز از دست ندهید:  ارتباط کاهش وزن و درمان اختلال نعوظ در مردان

ویروس HPV

ویروس HPV

ویروس HPV

ویروس HPV (Human Papillioma virus) ویروسی است که می‌تواند در ناحیه تناسلی برای هر دو جنس مشکلاتی را ایجاد نماید. این ویروس از دو نوع پرخطر و کم خطر برخوردار است. بروز زگیل تناسلی در اطراف مقعد از نوع کم خطر آن به شمار می‌رود. انواع پرخطر این بیماری نیز ممکن است بدون ایجاد علائمی وارد بدن شده و سپس دفع گردد؛ اما اگر شرایط مناسب برای رشد به ‌وجود بیاید، می‌تواند باعث بروز سرطان در قسمت اعضای ‌تناسلی، واژن، مقعد، دهانه رحم، کانال آنال شود و در افرادی که تماس دهانی تناسلی دارند می‌تواند ابتلا به سرطان در قسمت دهانی و حنجره را در پی داشته باشد.

دوزهای واکسن گارداسیل

مقدار دوز تزریقی به سن فرد بستگی دارد. گفته ‌می‌شود که بهترین زمان برای تزریق این واکسن پیش از تجربه اولین رابطه جنسی است. در آمریکا و اکثر کشورهای اروپایی، سنین 9 تا 26 سال برای تزریق گارداسیل در نظر گرفته شد. تزریق این واکسن محدودیت سنی ندارد؛ اما زمانی که در سنین بالاتر تزریق گردد اثربخشی کمتری خواهد داشت. نظر متخصصان بر این است که برای افراد زیر 18 سال، این واکسن را می‌توان در 2 یا 3 دوز تزریق کرد.

افرادی که در 2 دوز واکسن را دریافت می‌کنند، دوز دوم اغلب با فاصله 6 تا 12 ماه پس از دوز اول تزریق می‌شود؛ اما زمانی که این واکسن در 3 دوز تزریق گردد، دوز دوم 2 ماه و دوز سوم با فاصله 6 ماه بعد از دوز اول تزریق خواهد شد. افراد 18 ساله و بالاتر حتما باید در 3 دوز واکسن را دریافت نمایند. تزریق واکسن گارداسیل هنگامی اثربخش خواهد بود که فرد هرگز به ویروس HPV مبتلا نشده باشد. به‌دلیل این‌که این عفونت در ابتدای برقراری رابطه جنسی به ‌وجود می‌آید، می بایست قبل از آن تزریق شود.

این مطلب را نیز از دست ندهید:  اختلالات شایع پوستی آلت تناسلی مردانه

تزریق واکسن بعد از ابتلا به ویروس HPV در جلوگیری از عفونت بی‌تاثیر خواهد بود. واکسن گارداسیل در دمای 2 تا 8 درجه و در یخچال نگهداری می‌شود. این واکسن به نواحی عضله دلتوئید و بازو به مقدار 0.5 سی‌سی تزریق شده و بهتر است هنگام بارداری مورد استفاده قرار نگیرد.

واکسن گارداسیل و ناباروری

در حال حاضر تحقیقات بسیاری در زمینه ارتباط میان این واکسن و ناباروری انجام گرفته‌اند که هیچ‌ کدام گزارشی را در رابطه با نابارور کردن این واکسن اعلام نکرده‌اند.

واکسن گارداسیل و تداخل دارویی

ممکن است برخی از داروها با این واکس تداخل داشته باشند که به شرح زیر هستند.

  • داروهای استروئیدی
  • داروهای مربوط به شیمی درمانی
  • داروهای مرتبط با اختلالات خودایمنی، درمان روماتوئید و آرتریت
  • داروهای مورد استفاده برای پیوند اعضا

عوارض واکسن گارداسیل

این واکسن نیز همچون دیگر واکسن‌ها می‌توانید عوارضی را به همراه داشته باشد. از جمله شایع‌ترین این عوارض می‌توان موارد زیر را نام برد.

  • تب
  • اسهال
  • درد در ناحیه شکم
  • سردرد و احساس خستگی
  • حالت تهوع
  • ایجاد سرگیجه و پایین آمدن فشار بعد از تزریق
  • وجود علائمی چون قرمزی، احساس درد و تورم در محل تزریق
  • احساس درد و گرفتگی ماهیچه تا چند روز پس از تزریق

سخن پایانی

تزریق واکسن گارداسیل برای جلوگیری از سرطان دهانه رحم، سرطان مقعد، سرطان گلو و HPV اهمیت بسیاری دارد. بهتر است این واکسن قبل از برقراری اولین رابطه جنسی تزریق گردد. افراد با سنین کمتر از 18 می‌توانند در 2 یا 3 دوز و افراد بالای 18 سال می‌بایست در 3 دور این واکسن را دریافت نمایند. واکسن گارداسیل به عضله دلتوئید تزریق شده و افراد باردار و کسانی که هنگام دریافت دوز قبلی واکنش آنافیلاکتیک را تجربه کرده‌اند، نباید به تزریق آن بپردازند. تلاش‌های کارشناسان مهندسی پزشکی سبب پیشرفت و بهبود روند طراحی و تولید این واکسن گردید.

این مطلب را نیز از دست ندهید:  آیا از مشکل اختلال نعوظ می توان به حالت طبیعی برگشت؟

مطالعه مقالات زیر نیز به شما پیشنهاد میشود:

 

0/5 (0 نظر)