در حال حاضر به‌دلیل وقوع اتفاقات متعدد پیرامون مسائل زناشویی، بهتر است به منظور افزایش کیفیت زندگی نکاتی چون خلاهای عاطفی یا جنسی به‌درستی شناخته و درک شوند. یکی از معضلات حال حاضر، ناباروری مردان و خانم‌ها بوده که به قسمت‌هایی چون ژنتیک، تغذیه، سبک زندگی، ساعت خواب و… وابسته است. باتوجه به نکات ذکر شده توسط پزشکان فعال در این زمینه، اگر نسبت به بارداری از وسایل پیشگیری استفاده نکرده‌اید، می‌بایست تا چند ماه پس از نزدیکی بارداری رخ دهد؛ در غیر این صورت عدم وقوع این اتفاق کمی عجیب بوده و می‌بایست دلیل آن مشخص شود.

ناباروری در مردان

آیا شما هم به‌دنبال کشف دلایل ناباروری در آقایان و حل این مشکل هستید؟ تقریباً ۱۵ درصد از زوج‌ها به‌خصوص آقایان به علت دلایل مختلف چون واریکوسل، التهاب، مشکلات هورمونی و… به این عارضه مبتلا هستند. براساس تحقیقات انجام شده می‌توان گفت حدوداً ۳۰ درصد از ناباروری‌ها مربوط به آقایان است و می‌بایست درمان شود. در تعریف ناباروری در این حوزه باید این‌طور بیان کرد که اگر یک زوج پس از یک‌سال رابطه جنسی اصولی و بدون استفاده از هیچ‌گونه روش‌های جلوگیری‌کننده بارور نشوند، باید گفت که یکی از آن‌ها نابارور است. به علت پیشرفت متخصصان این حوزه دیگر خانواده‌ای نابارور نبوده و می‌توانند با استفاده از روش‌های مختلف و کارآمد نسبت به باروری خود اقدام نمایند. جالب است بدانید که لفظ نابارور تنها به آقایان نسبت داده نشده و بانوان نیز می‌توانند به این مشکل دچار شوند.

ناباروری در مردان

ناباروری در مردان

براساس تحقیقات و آمار به‌دست آمده از مراجعات انجام شده نزد پزشکان می‌توان گفت اغلب آقایانی که بدین منظور به پزشک مراجعه می‌کرد‌ه‌اند، اغلب دارای مشکلاتی چون سن بالا، اضافه وزن، قرار‌گیری در معرض اشعه، قرار‌گیری در معرض سموم، اعتیاد به دخانیات، استفاده مدام از سونا و… بوده‌اند. تمامی این عوامل به نوعی تحریک‌کننده محسوب شده و می‌تواند عملکرد بیضه‌ها و اندام جنسی آقایان را به خطر بیندازد.

علائم ناباروری مردان

علائم ناباروری مردان

علائم ناباروری مردان

اگر قصد دارید تا در اولین فرصت متوجه علائم ناباروری و مشکلات دستگاه تناسلی خود شوید، توصیه می‌کنیم که علائم ذیل را در نظر داشته باشید؛ چراکه این علائم در میان عده زیادی از آقایان یکسان بوده و می‌تواند برای سایر افراد نیز زنگ خطر جدی محسوب شود.

  • وجود اختلالات هورمونی
  • درد حین رابطه جنسی
  • کاهش حجم مایع منی
  • آبکی بودن مایع منی
  • کاهش میل جنسی
  • تجربه انجام عمل‌های جراحی آلت تناسلی یا بیضه
  • ناتوانی جنسی
  • کاهش یا افزایش رشد موهای زائد
  • عدم خروج مایع منی و انزال معکوس
  • رشد غیرطبیعی پستان‌ها
  • اختلال نعوظ
  • زود انزالی
  • چاقی
این مطلب را نیز از دست ندهید:  آیا هیدروسل باعث ناباروری مردان می شود؟

عوامل موثر بر ناباروری مردان

زمانی یک اسپرم نابارور می‌شود که توانایی باروری تخمک را نداشته باشد. از این جهت می‌بایست پزشک متخصص بنابر پرس‌وجو از بیمار درباره سبک زندگی، تغذیه، میزان استرس، خواب و… عوامل مؤثر در این امر را به‌درستی شناسایی نماید. لازم به ذکر است که تشخیص این امر تنها از روی ویژگی‌های ظاهری امکان‌پذیر نبوده و می‌بایست عواملی چون میزان اسپرم در منی، عملکرد آن‌ها و عدم وجود اسپرم نیز مورد بررسی قرار گیرد. از آنجایی که سبک زندگی افراد با یکدیگر متفاوت است، نمی‌توان یک علت را برای تمامی افراد تعمیم داد؛ در نتیجه شما می‌توانید با درک عوامل شایع ناباروری آقایان تا حدودی استرس و اضطراب را از خویش دور نمایید.

اختلال اسپرم

اختلال اسپرم

اختلال اسپرم

می‌توان گفت که یکی از مهم‌ترین مسائل مربوط به باروری کیفیت اسپرم است؛ چراکه اگر حین فرآیند تولید اسپرم یا اسپرماتوژنز به‌صورت طبیعی مشکلی رخ دهد می‌تواند بر بخش‌هایی چون تحرک، تعدد و مورفولوژی اسپرم تأثیر بگذارد. اختلالات اسپرمی نیز خود به چندین زیرمجموعه تقسیم شده که هر کدام از آن‌ها شرایط خاص و ویژه خود را دارند. برای مثال این اختلال شامل بخش‌هایی چون تعداد غیرطبیعی اسپرم، الیگوزواسپرمیا، کریپتوزواسپرمیا، آزواسپرمیا، آستنواسپرمیا، تراتواسپرمیا، نکروزوما، هایپو اسپرمیا و… می‌شود.

از آنجایی که تمامی این عارضه‌ها کیفیت اسپرم را کاهش می‌دهند، می‌بایست روش درمانی مناسبی از جمله تلقیح داخل رحمی (IUI) یا لقاح آزمایشگاهی (IVF) را برای آن‌ها در نظر گرفت.

اختلال واریکوسل

در بخش بیضه برخی از آقایان سیاهرگ‌هایی بزرگ شده وجود دارند که متخصصان این حوزه آن‌ها را واریکوسل می‌نامند. در واقع این عارضه در میان آقایان بسیار شایع بوده و به‌دلیل علائم کمرنگ خود می‌تواند افراد را گمراه سازد. البته برخی از افراد هیچ‌گونه علائمی نداشته و صرفاً به‌وسیله انجام آزمایشات متعدد به این اختلال پی خواهند برد. براساس آمار به‌دست آمده حدوداً ۱۰ الی ۱۵ درصد از آقایان در طول عمر خود به این عارضه دچار خواهند شد.

توصیه می‌کنیم اگر شما نیز علائمی چون خستگی مفرط، درد در ناحیه آلت تناسلی پس از‌ ایستادن طولانی‌مدت، اختلال در باروری و… را مشاهده می‌کنید، در اسرع وقت به متخصص این حوزه مراجعه نموده و نسبت به درمان خود اقدام نمایید. براساس مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۴ روی حدوداً ۸۰۰ فرد مذکر، می‌توان گفت از این میان یک سوم آن‌ها به هر دو مشکل یعنی مشکلات ناباروری و واریکوسل دچار بوده‌اند. لازم به ذکر است که درمان این عارضه بسیار ساده بوده و شما می‌توانید بنابر تشخیص پزشک خود با استفاده از روش درمانی جراحی یا آمبولیزاسیون نسبت به انجام آن اقدام فرمایید.

این مطلب را نیز از دست ندهید:  علائم و دلائل بروز بیماری پیرونی

اختلال ارگاسم خشک یا انزال معکوس

یکی از مشکلات جدی در برخی از آقایان ارگاسم خشک یا انزال معکوس است. در این فرآیند به‌جای آن‌که مایع منی از آلت تناسلی خارج شود، عملکرد اسفنکتر‌ها و مثانه دچار مشکل شده و مایع منی وارد مثانه خواهد شد. با وقوع این اختلال علاوه‌بر کاهش میزان اسپرم، کیفیت آن نیز کاهش یافته و شانس بارور شدن تخمک‌ها تفریباً به صفر خواهد رسید. از آنجایی که این اختلال گریبان‌گیر حدوداً ۲ الی ۳ درصد از آقایان می‌گردد، شما می‌توانید با انجام آزمایشات مختلف و توجه به رنگ ادرار از این عارضه سریعاً آگاهی یابید.

اختلال واریکوسل

اختلال واریکوسل

علت وقوع این بیماری مشکلاتی چون دیابت، دارو، عمل جراحی و… بوده که شما می‌توانید پس از مشورت با پزشک خود یکی از راه‌های درمانی را انتخاب کنید.

اختلال انسداد مجاری اسپرم

یکی از مشکلاتی که ممکن است از زمان کودکی همراه آقایان باشد، انسداد مجرای اپیدیدیم است. این اتفاق می‌تواند در اثر عواملی چون عفونت، بیماری‌های مقاربتی و… رخ دهد. اگر این اختلال در زمانی مناسب حل نشود می‌تواند مشکلاتی ناگوار از جمله انسداد دائمی و زخم این مجرای را به همراه داشته باشد. لازم به ذکر است که درمان این عارضه نسبتاً ساده بوده و می‌بایست برای انجام آن از بیضه نمونه‌برداری صورت گیرد. در واقع باید بخشی از بیضه برش خورده و با استفاده از سوزن برداشته شود.

در اولین مرحله تولید اسپرم بررسی خواهد شد که اگر این مرحله مشکلی نداشته باشد متخصصان به سراغ دومین بخش یعنی انتقال آن خواهند رفت؛ که برای درمان این اختلال نیز می‌توان از عمل وازوپیدیدیموستومی استفاده کرد.

چگونه می توان ناباروری مردان را تشخیص داد؟

باتوجه به این‌که امروزه مساله ناباروری ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده، می‌توان با روش‌های تشخیص این عارضه و آشنایی با آن‌ها علاوه‌بر کاهش میزان استرس با آگاهی نسبت به درمان این اختلال اقدام کرد. ناباروری نیز همانند سایر بیماری‌ها نیاز به معاینات اولیه دارد. در واقع پس از مراجعه شما نزد اورولوژیست، وی نیاز به تشخیص سابقه بیماری‌های شما در گذشته، عادات غذایی، سبک زندگی، استعمال دخانیات، میزان تحرک، سوابق جراحی، بیماری‌های مزمن،دارو‌های مصرفی، مشکلات جنسی، سابقه بیماری‌های آمیزشی و… خواهد داشت.

توصیه می‌کنیم که در این مرحله بدون هیچ‌گونه تعارف یا خجالت تمامی موارد را بیان نمایید تا وی بتواند بهترین تصمیم و روش درمانی را برای شما به‌کار گیرد. پس از اتمام این مرحله نوبت به اندازه‌گیری بیضه رسیده و می‌بایست با انجام این کار و آزمایشات هورمونی، جزئیات سلامت آلت تناسلی شما بررسی شود. پس از گذشت این مراحل اگر پس از اعلام جواب آزمایشات، اختلالی در دستگاه تناسلی شما دیده شد، متخصص از تست‌های تصویربرداری استفاده می‌کند.

چگونه می توان ناباروری مردان را تشخیص داد؟

چگونه می توان ناباروری مردان را تشخیص داد؟

این تست‌ها شامل سونوگرافی بیضه، سونوگرافی از طریق مقعد، سیستوسکوپی و وازوگرافی می‌شوند که براساس نتایج آزمایشات شما تجویز خواهند شد. همچنین اگر در این مراحل نکاتی مهم و خطرناک دیده شوند نوبت به انجام سایر مراحل یعنی بیوپسی بیضه و آزمایش بیضه خواهد رسید. انجام این مراحل بسیار مهم و اساسی است؛ چراکه با انجام این کار متخصص می‌تواند به نتایجی چون میزان مایع منی، تعداد کل اسپرم، تعداد اسپرم در هر میلی‌لیتر منی، تعداد اسپرم‌های طبیعی و تعداد اسپرم‌های در حال حرکت پی ببرد.

این مطلب را نیز از دست ندهید:  اختلال نعوظ در مردان جوان و راهکارهای جلوگیری از آن

آیا ناباروری مردان درمان می ‌شود؟

یکی از دغدغه‌های ذهنی افراد پیش از آغاز روند درمانی اختلال ناباروری، این است که آیا ناباروری قابل درمان است یا خیر؟. از آنجایی که ساختار دستگاه تناسلی مردانه کمی پیچیده بوده، برای هر بخش جزئی آن نیز می‌بایست آزمایشات به‌خصوصی انجام گیرد تا بتوان نسبت به نتیجه از اطمینان کافی برخوردار بود. همان‌طور که می‌دانید سالانه عده کثیری از افراد اعم از بانوان و آقایان به این عارضه ابتلا می‌یابند؛ در نتیجه تمامی متخصصان فعال در این حوزه همراه با پیشرفت علم توانسته‌اندگامی حائز اهمیت در این خصوص بردارند.

این امکان برای تمامی آقایان وجود دارد تا با انجام آزمایشاتی چون ادرار پس از انزال، سونوگرافی ترنس رکتال و… علاوه‌بر کسب اطلاع پیرامون سلامت دستگاه تناسلی خود، در صورت وجود اختلالاتی چون ناباروری آن را درمان نمایند. می‌توان گفت دیگر هیچ مشکل جنسی بدون درمان نبوده و شما می‌توانید سریعاً نسبت به درمان هر کدام از مشکلات خود به سادگی اقدام نمایید. پیشنهاد می‌کنیم علائم هر یک از اختلالات جنسی را مد نظر داشته باشید تا به هیچ عنوان به علت تعلل و گذارندن وقت، شرایط شما حاد و خطرناک نشود.

آیا ناباروری مردان درمان می ‌شود؟

آیا ناباروری مردان درمان می ‌شود؟

سخن پایانی                                                                                                                

آیا تا به حال با خود ‌اندیشیده‌اید که ناباروری قابل درمان است یا خیر؟ علی‌رغم پیشرفت در صنایع دیگر، عده کثیری از افراد به این عارضه مبتلا بوده و می‌بایست پس از طی نمودن شرایط اولیه، نسبت به درمان آن اقدام نمایند. از آنجایی که در کشور ایران همچنان ۲۰ درصد از افراد درگیر ابتلا به این بحران هستند، باید این مساله به‌طور دقیق مورد بررسی قرار گیرد تا تمامی حس‌های ناخوشایند حاکی از این موضوع جبران شود. اگر شما نیز جزء این قشر ۲۰ درصدی هستید، باید در وهله اول پزشک متخصص عوامل مؤثر بر ناباروری را بررسی کرده و سپس نسبت به درمان آن اقدام نماید.

مطالعه مقالات زیر نیز به شما پیشنهاد میشود:

0/5 (0 نظر)